ASTOR Teknik Analiz; Halka Arz Olmayı Hak eden Şirket Yoktu KiBorsa İstanbul'a milyondan fazla yatırımcının girdiği, borç içinde yüzen şirketlerin dahi 6 tavan ile kapattığı, getirilerinin Kripto Para Borsası ile kapıştığı halka arz dönemini başlatan kağıdımız hatırlarsınız ki ASTOR'du. O dönemin başlangıcı olan bu kağıt, aynı zamanda bu dönemde gördüğümüz en sağlam halka arzdı. ASTOR büyüklüğünde ve güvenirliğinde başka bir şirketin halka arz olmasını bırakın, verilere baktığımızda yaklaşan bir şirket bile olamadı. Sonrasında gelişen detayları biliyorsunuz. Bu Halka Arz balonu patlayalı çok oldu, gelen milyon yatırımcı çok önceden kaçtı ve yine biz bize kaldık. Gelin biz bize biraz muhabbet edelim.
Teknik Detaylara hızlıca bir bakış dahi atılsa ilk göze çarpacak detaylardan biri, kırılan Yatay Direnç Sonrası buradaki kırılımın fazlaca test edilip, onaylanışıdır. Güçlü alımlar sonrası grafikte FVG bırakan tahtamız, şuanda bu FVG'nin oluşturduğu Desteği test etmekte. Grafiğe bakıp da anlayamayacağımız detay ise, buradaki FVG'nin test sürecini başlatan, fiyatın bu seviyelerden (93.60 - 98.50) işlem görmesini sağlayan sebebin ülkemizde yaşanan politik gerginliklerdir (Nasıl yumuşak bir ifade kullandım ama, siz bi de beni dost meclisinde görün ağzınız açık kalır) Bu politik gerginlik sonucu Adil Değer Desteğine neredeyse nokta atışı tutunan ASTOR için haberlerimiz gayet iyi. Şuan hala daha tutunmaya çalışan ASTOR'un bu fiyatlarda alım fırsatı yaratmasının sebebinin teknik değil, temel değil, teknik-temel hariç her şey olduğunu unutmayın.
Bir üst paragrafta da bahsettiğim detaylar Temel Görünümde de geçerli. Herhangi bir sağlıksız görünüm mevcut değil. Şirketin açıkladığı bilançosundaki nakit miktarı şuanki borçlarının üstünde. Elindeki likit varlıkların da kısa vadeli borç yükümlülüklerinin üstünde oluşu bilgisiyle beraber rahatlıkla söyleyebiliriz ki; bilançoda açıkladıkları nakit miktarı tehlikede değil ve gelebilecek krizler de dahil olmak üzere şuanki krizleri göğsünde güzel yumuşatabilir. Yüksek bir Fiyat-Defter oranı oluşunun da bu bahsettiğim bilgiler ve önümüzdeki teknik görünüm sonrası panikletecek bir detay olduğunu düşünmüyorum. Analistler de al diyor zaten. Kısacası görünüm güzel, her şey yolunda.
Özetlemek gerekirse, önümüzde şuan hem güzel bir Trade fırsatı hem de güzel bir uzun vade yatırım fırsatı var. Şimdi dönüp bakıyorum da "Tavan Piyasasındaki Muhtemel Tek Galip ASTOR'du" diyeceğim de başka da halka arz olmayı hak eden bir şirket yoktu ki.
Topluluk fikirleri
BIST 100BIST 100 şu an kısa vadeli baskı altında. Eğer C dalgası beklendiği gibi devam ederse, endeks 8.000 – 7.200 bandına kadar geri çekilebilir. Bu bölge aynı zamanda alım fırsatları açısından takip edilmelidir. Uzun vadeli yatırımcılar için düşüşler bir düzeltme olarak değerlendirilebilir; ancak kısa vadede volatilite yüksek olabilir.
Bitcoin Detaylı İncelemesi.CRYPTOCAP:BTC Sırayla gidiyoruz. Daha önce paylaştığım zamansal analize göre:
1. Ay tutulmasından sonra artış ve güneş tutulmasına kadar düzeltme
2. Güneş tutulmasından sonra düzeltme ve dolunaya kadar artış.
3. Dolunaydan sonra artış.
Sırada ne var. Bunların hepsi tutarlı yanıtlar bize sağladı. Ay ve Güneşe göre bitcoin verilerini görebilir olduk.
Sırada şu an yaşadığımız düzeltme var. Bu bitcoinin tepede olan düzeltmesi karlılığını koruyor ama bu düzeltmede altcoinlerin daha derin düşebileceğini konuşmuştuk. Bu gerçekleşiyor ve sıradaki verimize göre hedef 110 bin dolar.
Ne zamana kadar? 13 Mayısa kadar 110 bin dolar olması gerektiğini anlatıyor. Son güneş ve ayı işaretlemiş olsam da daha öncesinden bitcoinin 8 senelik takvimini inceledik. 2 Ekimden beri paylaşıyorum inceleyebilirsiniz. Bu yöntem davranışsal finansın kripto paralara endekslenme yöntemidir. Teknik analiz ve temel analizle destekleyip sürekli paylaşıyorum. Zamansal bir analizdir ve sadece bitcoin analizidir. Altcoinleri dahil etmeyen bir çalışmadır.
Önümüzde bitcoinin 90800 e kadar yaşayabileceği bir düzeltme var lakin bunu ay ve güneş analizine göre söylemiştim. Bundan sonra 110 bin dolar hedefimiz var. Nasıl olacak 13 mayısa kadar 110 bin dolar birinci seçenek. 2. seçenek ise 13 mayıstan kısa bir süre sonra 110 bin dolar olması(Hata payı). Bu zamansal analizimizin sonucudur. Bu zamana kadar tutarlı yanıtlar verdi. Bilmediği bir analiz daha görmedim lakin yatırım yaparken dikkat edip her incelemenizi yapıp ona göre karar vermelisiniz.
Bu yüzden teknik analize göre en iyi bitcoin alışı haftalık 98500 üzeri kapanıştan sonra olacaktır. Teyit ediniz. Daha önce güneş tutulmasından sonra alıp bekleyenler için (75k) 87500 güzel bir stop seviyesi olacaktır. Yatırımınızdan aldığınız karları korumanızı dilerim.
Sonra ne olacak. Bitcoinin 110 bin doları görmesi altcoinlerin girişini artıracak. Bu ihtimal üzerine konuşuyorum. 110 bin dolar ile 124 bin dolar arasında bir fake bölge var. Asıl yükseliş için 124 bin doları geçmesi gerekiyor. Bunları kademe kademe inceleyeceğiz.
Şimdilik takip edeceğimiz bölgeler
90800, 92500, 94000, 98500, 101000, 108000, 110000, 124000
Bilgi ve Fikir Amaçlıdır. Yatırım Tavsiyesi İçermez!
Sur Gyo tekrar yükseliş evresine mi geçti ?Sur GYO direnç üstünde tutunma hareketi devam ediyor.
📊 %190’lık Yükselişin Ardından... Yeni Bir Hamle mi Geliyor?
🎯 "Güzel para kazandırdı."
Son yükseliş trendi yaklaşık %190’lık bir getiri sundu. Bu dönem yatırımcı için oldukça kazançlı geçti.
🔁 Düzeltme ve Konsolidasyon Dönemi:
Bu sert yükselişin ardından gelen düzeltme ve yatay seyir, teknik anlamda sağlıklı bir sindirme süreci olarak okunabilir. Yeni bir yükseliş için zemin hazırlanıyor olabilir.
🔓 SUR’da Gedik Açıldı:
Teknik anlamda yeni bir yükseliş oluşumu dikkat çekiyor. Gözler hacimde ve teyit sinyallerinde.
📌 Hedef: 84 TL
Önceki tepe noktası olan 84 TL seviyesi yeniden gündeme geldi. Teknik görünüm bu hedefin yeniden test edilebileceğine işaret ediyor.
ETH OYUN PLANIuzun vade duracaklar için alım yapılması gerekilen, eth biriktirme yerlerindeyiz diye düşünüyorum. 1555 bölgesinde 1 kademe alım yaptım, geri çekilmelerde 1000-1200$ civarından yüklü alımlarımı yapacağım. 2000$ altında yatırım yapanları üzeceğini düşünmüyorum. en büyük dip göstergesi haftalık rsi'dır bana göre. eth öldü bitti diyenler yine yanılacak. kripto piyasa denildiğinde en büyük demirbaşlardan 2.cisi.
yatırım tavsiyesi değildir
BTC.D - Potansiyel Bullish Shark Oluşumu | Hedef %57 SeviyeleriBTC Dominance (BTC.D) şu anda %64,73 seviyelerinde işlem görüyor. Grafikte potansiyel bir Bullish Shark harmonik formasyonu gözlemlenmekte. Bu yapı aktif hale gelirse, hedef bölge %57 seviyeleri olabilir.
Harmonik yapılar, dönüş noktaları hakkında güçlü sinyaller verebilir. Bu yapı, altcoin'ler için önemli bir dönüm noktası anlamına gelebilir.
🔔 Bu analiz yatırım tavsiyesi değildir, sadece teknik bir değerlendirmedir.
#BIST100 #XU100 #ENDEKS #ANALİZ#BIST100 #XU100 #ENDEKS #ANALİZ
Endeksimiz Düzeltmesi Bitmemiş Olup Altarda Bizi Bekleyen
#8.600 Seviyelerini Test Etikten Sonra Yukarı Yönlü
Mayıs Haziran Temmuz Ayında Yükseliş Trendini Başlatacaktır
9.500 Ve 10.000 Seviyelerine Kadar Bir Yükseliş Gördükten Sonra
Yukarı Yönlü Rallisene Devam Etirip
11.000 Ve 12.000 Yükselişlerini Göreceğiz
#borsaistanbul #Bist100 #xu30 #xu100 #x30yvade #hissesenedi #nasdaq
#xu100 #xu030 #xu30 #dolartl
#usdtry #eurtry #eurobond #kur #altın #gumus #xagusd #xausdt #gramaltın #fon #yatırım #gold #silver #fonturkey #ytd
Borsaya Bahar Gelmedi- 5 Mayıs 2025Haftalık Performans
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı %2,81 değer kaybederek 9.167,58 puandan tamamladı. Endeks, hafta içinde en düşük 9.058,16 ve en yüksek 9.464,53 puanı gördü.
Aynı dönemde Borsa İstanbul mali endeksi %1,33 değer kaybıyla 10.720,19 puan, hizmetler endeksi %2,07 düşüşle 9.510,14 puan, sanayi endeksi %2,33 azalışla 12.327,58 puan, teknoloji endeksi %1,83 kayıpla 19.349,20 puan oldu.
Bankacılık endeksi haftayı %2,34 düşüşle tamamladı.
Bist 100 haftayı dolar bazlı %3,18 düşerek 237’den kapattı. 236 ana trend desteği.
Haberler
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Cuma akşamı Türk lirasına geçişi desteklemek amacıyla yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranlarını tüm vadelerde 200 baz puan artırdı. Türk lirası zorunlu karşılıklara ödenen faiz ve telafi oranları yükseltildi.
Avrupa’da bu hafta Stoxx 600 endeksi TVC:SXXP %3,07 yükselirken Almanya’da XETR:DAX %3,80, İspanya’da NASDAQ:IBEX %0,68, Fransa’da NASDAQ:CAC %3,11, İngiltere borsası ana endeksi FTSE 100 SPREADEX:FTSE %2,15 yükseldi.
ABD’de Fed'in iki günlük toplantısının ardından Çarşamba akşamı politika faizini sabit tutması beklenirken, faiz indirimine ne zaman başlayacağı ve stagflasyon tehlikesine karşı ne yapacağı konusunda vereceği işaretler izlenecek. Trump, göreve gelmesinin 100. gününü kutlamak için salı günü düzenlenen etkinlikte, ekonomi politikaları ve gümrük vergisi rejimini savunurken, Fed Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerini yineledi.
Haftayı ABD endeksleri SP:SPX %2,92, NASDAQ:NDX %3,45, TVC:NYA %2,58, AMEX:DJIA %3 yükselişle kapattı. Endeksler 9 gün üst üste yeşil kapanırken 2004’den beri en uzun yükseliş serisini yaşadık. Sosyal medyada pek çok kullanıcı düşüşün sona erdiği ve yükselişin başlayacağına dair gönderi paylaştılar.
Bu hafta takip listemizden Palantir NASDAQ:PLTR %10 yükseldi, Nvidia VANTAGE:NVIDIA %3, Microsoft NASDAQ:MSFT %11, Tesla NASDAQ:TSLA %0,8 yükseldi. Özellikle Amazon ve Microsoft bilançolarındaki artan gelir kalemleriyle göz dolduruyor. Amazon'un kurucusu milyarder Jeff Bezos, 25 milyon adet şirket hissesi elden çıkarma planını açıkladı. Hisse fiyatı dikkate alındığında satışın büyüklüğü yaklaşık 4,8 milyar dolar olarak hesaplanıyor.
ABD'li 1Ç bilanço dönemi devam ediyor. Pazartesi NASDAQ:PLTR , NYSE:HIMS , Salı NASDAQ:AMD , NASDAQ:DDOG , NASDAQ:TEM , NASDAQ:CELH , Çarşamba NYSE:UBER , NASDAQ:APP , NASDAQ:ARM , NASDAQ:AXON , Perşembe NASDAQ:TTD , NASDAQ:SHOP , NASDAQ:MELI , NYSE:NET bilançoları açıklanacak.
Çin’de LSE:SSE Kompozit endeksi haftayı %0,49 düşüşle, Hong Kong HSI:HSI endeksi %2,38 yükselişle kapattı. Japonya’da TVC:NI225 %3,15 yükselişle, Güney Kore’de endeks KRX:KOSPI %0,26 yükselişle kapattı.
Altının ons fiyatı OANDA:XAUUSD haftalık %2,37 düşüşle 3240 dolara geldi. Gram altın, %2 düşüşle 4018 TL. Altın etf’lerinden Arca Gold %3,20, VanEck Vektor %3,54 düştü.
Spot piyasada gümüşün onsu OANDA:XAGUSD %3,27 düşüşle 31,99 dolar.
Bitcoin BINANCE:BTCUSDT , haftalık %1,96 yükselişle 95.640 dolar. $ ETHUSDT %2,34 düşüşle 1831 dolar ve $ DOGEUSDT %3,02 düşüşle 0,17 dolara geldi.
Endeks Yorumu
ABD-Çin gerginliği bir nebze azalsa ve karşılıklı görüşmelere başlanacağına dair umutlar bir miktar artsa da iç siyasi gerginlikler endeksin önünü tıkamaya devam ediyor. Bu satırlar yazılırken ana muhalefet partisi başkanına yumruk atıldı. Bu gelişmeler endekste kısa vadede bir etki etmeyecek olsa da orta ve uzun vadede bir hikâye oluşturmamıza ve yükselişe geçmemizi zorlaştıracak engeller. Rakamlar bu görüşümüzü destekliyor. Nisan’ın 3. haftası net 1 milyar dolarlık net tahvil satışı, daha önceki haftalar 2,8 ve 2,3 milyar dolar. Hisse tarafında iki hafta 400, bir hafta 700 ve bir hafta 300 milyon dolar net satış.
Dönelim endeksimize. Teknik olarak baktığımızda 9522 fibo seviyesi hemen alt bölgesinde yatay hareket eden bir endeks var. 9735 yukarıda kritik seviye ve 200 günlük ortalama, hacimli geçilmesi durumunda takip edilmeli. Aşağıda ilginç şekilde 3 kere test edilen ve grafikte işaretlediğim bir hat var fibo dışında; 9042 . Buradan tepki alımı bekliyorum hafta açılışında. Daha aşağıda 8566 benim son kalem ve fibo desteğim.
Hacim, 70-90 milyar TL aralığında, 20 günlük ortalamanın altındayız. Momentum sıfırın altında ve aşağı yönlü kırılmış, tam yukarı dönüş yapar mı derken eksi yönlü biraz daha açılma görülüyor.
Yabancı takas oranı %35,41.
Türkiye'nin 5 yıllık CDS primi 357.
ABD 10 yıllıklar TVC:US10Y %4,30. Dolar endeksi TVC:DXY 100. TVC:VIX endeksi 23. TVC:MOVE endeksi 101. Brent petrol TVC:UKOIL 61 dolar. Baltık kuru yük INDEX:BDI endeksi 1421.
Dolar/TL FX:USDTRY 38,55. Euro/TL FX:EURTRY 43,60.
Bist100 F/K’mız 10,48.
Bist30 F/K’sı 8,81
İyi haftalar.
RUZYE (UNUTULMUŞ ŞİMDİ YAYINDA)Kendime notlardır. YTD
Ben böyle baktım, böyle gördüm.
Fibonacci hedefleri izlenebilir.
Hep beraber izleyelim, neler olacak.
Paylaşımlarımı takip edin, takip ettirin.
İlk haber alan siz olun.
Sağ alt köşede roket işaretini tıklayarak
beğeni yapmayı ve gelen hedefleri de yorum olarak
yazmayı unutmayın...
ONS ALTIN - 4 Saatlik Zaman Dilimi2430 seviyesinin aşağı kırılımı ile tepede oluşan FVG bölgesinin IFVG bölgesine dönüşmesiyle beliren Sell olasılığı şimdilik 200-230 puanlık bir kazanç sağlama olanağı sağladı. Bu düşüşün devam etme olasılığı için ise, 3207-3186 aralığı olan bölgenin aşağı yönlü kırılması gerekmektedir.
Grafikte sarı ile görülen ve çok uzun olmamakla birlikte fiyatın bir müddet akümüle olduğu bu bölge aşağı yönlü çözülmüş ve ardından bölge tekrar test edilmiş görülmekte...Kısa sürede fiyat tekrar bölgenin içine girer mi, bunu izleyip göreceğiz. Eğer fiyat tekrar bu bölge içinde mum kapanışları yaparsa, fiyatın yeniden yükselişe geçme ihtimali ortaya çıkabilir.
Diğer yandan, biraz daha büyük zaman dilimlerine baktığımızda, fiyatın önümüzdeki haftanın pivot seviyesi olan 3265.14'ün altında olduğu ve ancak bu seviye üzerinde günlük mum kapanışı olursa, yeni bir yükselişin yaşanabileceği teknik açıdan düşünülmesi gereken orta vadeli bir ihtimaldir. Daha uzun vadede ise, Mayıs ayı içinde yükseliş için 3248.20 üzerinde haftalık mum kapanışı görmek gerektiği bir diğer ihtimaldir.
İYİ TATİLLER...
XAUUSD Bölgesinde Düşüş Trendi Başladı mı?Yine senaryolar yazılmış çizilmiş. Yine ölüm fermanı hazırlanmış. Maşallah. Nazar değmesin. Anlamakta güçlük çektiğim bir konudur bu. Bir enstürman hiç düzeltme yapmasın mı. Dikine dikine yukarı mı gitsin. Yada aşağı mı gitsin. Her (Yükseliş veya Düşüş) hareketin bir düzeltmesi olur. Altın tarafında da şuan bir düzeltme hareketi gerçekleşiyor. Düzeltme hareketine çöküş diyenler gerçekten bu piyasadan nasıl para kazanıyor aklım almıyor.
Bakın grafiği olabildiğince açıklayıcı hazırlamaya çalıştım. Her bölgeye bir tanım yaptım. Teknik analizde bir düzeltme hareketi Fibo %61.80 bölgesi en kabul edilen düzeltme seviyesidir. Yani bir ürün gerçek düzeltmesini yaptı diyebilmek için bu bölgeyi ziyaret etmesi gerekir. Böylesi düzeltme hareketlerinden sonra, grafik kendi trend yönünde sağlam şekilde hareketler başlatır.
Bir grafiğin dönüşe geçtiğini anlamak için Fibo %61.80 bölgesinin kırılıp kırılmadığına bakılır. Kırılım gerçekleşirse grafiğin niyeti belirginleşmeye başlar. Ki zaten grafikte gösterdim. Düzeltme bitiş bölgesi. Tabi bunlar muhtemel bölgeler. Yani yanılabiliriz elbette. Fakat bu bölge kırılmadan düşüş başladı diyemeyiz. Teknik olarak fibo %61.80 bölgesi 3170 ila 3140 aralığına denk geliyor. Bu bölge kırılırsa ufaktan alım yönlü trade etmek riske girer. 3050 bölgesi bir sonraki desteğimiz konumuna geçer. Ama zayıf destek. Kırılma potansiyeli yüksek olur. Trendin değişimi için öncesinde 3050 bölgesini kırması gerekir. Grafikte kırmızı renkli bir trend çizgisi göreceksiniz. Orası (KISA VADELİ) yükseliş trendinin desteğidir. Ana trend desteği değildir. Kısa vadeli yükseliş trendi bozulursa, Price Action kurallarını hatırlayanlar varsa aranızda 2980 - 2955 bölgesinin nereye denk geldiğini çok iyi bilirler. Market değişimi bu bölgede gerçekleşir. Yani trendin tamamen ayıya döndüğünü söylemek için 2980 bölgesinin aşağı yönlü kırılması şart.
Bütün bu bilgiler ışığından grafiğe baktığımızda trendin değiştiğini söylememiz mümkün değildir. Şuan için bir düzeltme hareketi gerçekleşiyor. Grafikte işaretlediğim bölgeler takibe alınabilir.
Şimdilik endişe edilecek bir durum yok. Tabi ki de yanılabilirim. Ben kendim alım tarafında kalmayı tercih ediyorum. Fikrim değişirse paylaşırım.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Altcoinlerde Düşüş ve Stratejik Bekleyiş: AVAX Örneği Üzerinden Son bir yılda kripto para piyasalarında özellikle altcoinlerde ciddi değer kayıpları yaşandı. Kendi portföyümde bazı altcoinlerde 7-8 kata varan düşüşler gözlemledim. Bu durum, kripto paraların hisse senetlerinden farklı olarak çok daha yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve kısa sürelerde dramatik fiyat değişimlerinin mümkün olduğunu bir kez daha gösteriyor.
Aşağıda paylaştığım AVAX grafiğinde de görülebileceği üzere, Mart-Nisan 2024 döneminde 70 USDT seviyelerine ulaşan fiyat, sonrasında sert düşüşler yaşamış ve şu anda 21,30 USDT seviyelerinde işlem görmekte. 57–70 USDT bandı ise, teknik analiz açısından dikkatle izlenmesi gereken önemli bir direnç bölgesi olarak öne çıkıyor.
2018 yılından bu yana edindiğim tecrübeyle, altcoinleri genellikle önceki zirve seviyelerine ulaşmadan satmamayı tercih ediyorum. Kripto piyasalarında düşüş dönemleri genellikle uzun ve sabır gerektirirken, yükseliş (boğa) dönemleri kısa ama hızlı yaşanır. Bu nedenle stratejim, sabırlı bir şekilde düşüş sürecini atlatmak ve geçmiş fiyat hedeflerine ulaşılmasını beklemektir.